הפרסולאט,Nifedipine 20mg

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

22/04/2003 | 12:09 | מאת: אילן

שלום. לאישתי הופיעו צירים פעילים בשבוע 31 היא טופלה בתרופה ששמה אטוסיבן על מנת לעצור את הצירים לפחות ל-48 שעות על מנת שהזריקה להבשלת ריאות העובר תוכל להשפיע. לאחר שטיפול זה הסתיים בהצלחה החליט הרופא להמשיך ולנסות לעכב את הלידה באמצעות כדור ששמו פרסולאט כל 8 שעות. שאלתי היא לגבי הפרסולאט. מה תפקידו? לכמה זמן אפשר להשתמש בו? האם הוא יכל ליגרום לבעיות אצל היולדת או העובר?

23/04/2003 | 12:31 | מאת:

שלום אילן ותודה על פניתך. לדעתי המחשבה מאחורי נתינת הפרסולאט היא להפחית את התכווצות שרירי הרחם ונסיון לשמור על ההריון לעוד זמן מה. לפרסולאט יש מנגנון פעולה המפחית התכוצויות של שרירים חלקים. מכיון שאשתך נמצאת כבר בטרימסטר השלישי של ההריון, הסיכוי למומים בעובר קטן יחסית, מה עוד שתרופה ניתנה על ידי רופא הנשים, שבטוחתני שיש לו נסיון בטיפול מסוג זה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

24/04/2003 | 17:40 | מאת: גילש

בנוסף לתשובה שקיבלת, אתה יכול לפנות למכון שמתמחה בהשפעת תרופות על העובר (מכון טרטולוגי). יש מכון כזה בבי"ח הדסה - בניהול פרופ' אור נוי: 6243669/3 02 שתשתה הרבה מים, שתנוח הרבה, ושיהיה לכם המון בהצלחה. אתם כבר במצב טוב, אבל עדיף למשוך עד שבוע 34-35. שוב, המון בהצלחה.