כדורים מתחת ללשון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/04/2003 | 21:57 | מאת: שאול

מה הסיבה שחלק מהכדורים נלקחים מתחת ללשון? יש כדורים מעל הלשון? שוב מה הסיבה לכך? בתודה

22/04/2003 | 18:47 | מאת:

שלום שאול ותודה על הפניה ישנם כדורים הניתנים מתחת ללשון, משום שמתחת ללשון קיימים כלי דם רבים והרירית מאפשרת ספיגה מהירה מאד, ללא מעבר דרך הקיבה, והגעה מהירה של חומר התרופה אל זרם הדם. כדורים מעל הלשון הם בד"כ כדורים המיועדים לטיפול מקומי בפה או בלשון או בגרון. חוץ מהסוגים הללו, נזכור את כל הכדורים הניתנים בבליעה וגם הם עוברים דרך הפה כמובן... לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

23/04/2003 | 08:48 | מאת: שאול

תודה על התשובה. עדיין השאלה באלו מקרים חשובה הספיגה המהירה או מדוע לא כל התרופות נלקחות כך במידה וזה יותר יעיל? האם מדובר גם בספיגה יעילה יותר? בתודה