אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/04/2003 | 21:33 | מאת: דניאלה

שלום, אני משתמשת באנטיביוטיקה תקופה ארוכה מאוד (קרוב לשלושה חודשים לחילופין) בשל סטרפטקוק בגרון. רציתי לדעת האם יתכן מצב של עודף אנטיביוטיקה בגוף? ומהן תופעות הלואי שיכולות להגרם בשל צריכה גדולה של אנטיביוטיקה. תודה מראש

22/04/2003 | 18:43 | מאת:

שלום דניאלה ותודה על פניתך ישנו טיפול מקובל של שימוש באנטיביוטיקה לתקופה ממושכת. טיפול זה נועד למצבים בהם יש זיהומים חוזרים, ואז האנטיביוטיקה ניתנת במינונים נמוכים יותר ולאורך זמן. כדאי כמובן להמצא במעקב אצל רופא, אשר יבקר את יעילות האנטיביוטיקה כמונעת, וגם יבצע בדיקות דם לוודא שאין תופעות לוואי. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

04/05/2003 | 23:52 | מאת: סיגל.ל

האם לא כדאי במקרה של זיהומים חוזרים לקבל זריקה? גם אני סובלת מהבעיה והוצע לי לקבל זריקת durabiotic. אשמח לקבל פרטים לגבי יעילותה כטיפול מונע. בנוסף האם טיפול זה אפשרי בעת הנקה?