כדורי ציקלוספירין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/04/2004 | 23:31 | מאת: רונית

רציתי לשאול מה יעילותם של כדורי הציקלוספירין בריפוי פסוריאזיס? כמה זמן לוקח להם להתחיל להשפיע? מה הסכנות בלקיחת הכדורים? ומדוע הרופאים כו נרתעים לרשום כדורים אילו? סליחה על ריבוי השאלות מצפה לתשובתיך ........

11/04/2004 | 10:12 | מאת:

שלום רונית אחת ההתוויות של הכדורים היא לטיפול בפסוריאזיס. התרופה ניתנת פעמיים ביום, כאשר מתחילים במינון מסוים ועולים במינון במידת הצורך אחרי ארבעה שבועות. מתחילים לראות תגובה אחרי ארבעה שבועות. התרופה מדכאת את מערכת החיסון, ומכאן עיקר תופעות הלוואי שלה. ישנן די הרבה תופעות לוואי והנפוצות הן רעילות לכליות, רעד, ויתר לחץ דם. בגלל ריבוי תופעות הלוואי הרופאים לא ממהרים לרשום אותה, ובד"כ מגיעים אליה אחרי שניסו דברים אחרים והם לא עזרו. חג שמח לימור איזנבוד