מינון לconerta

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

31/03/2004 | 21:02 | מאת: עפרה

מה המינון תרופת הconcerta המקביל לרטלין SR20? או במילים אחרות, כמה מ"ג concerta מקבילים ל20 מ"ג Ritalin. תודה עפרה

07/04/2004 | 18:43 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לעפרה חג פסח שמח! אני יוצא מנקודת הנחה שההתויה היא ADHD לילד וההתיחסות שלהלן היא כזו.... שני התכשירים מכילים את אותו החומר מתילפנידט. בקונצרט הזה.... 20מ"ג (של ריטלין SR) = הם ...18 מ"ג (של קונצרטה ).זו אגב גם ה"משוואה" לגבי השוואה לריטלין רגיל =פשוט חיבור אריתמטי אבל הינה כמה הסתייגויות ממשוואה כללית זו. שני התכשירים הם לשחרור מושהה (=מתמשך) ויש שוני בפרופיל הקינטי שלהם ( אמנם לא גדול ). ריטלין SR יתחיל לפעול בתוך 60-90 דקות ( זמן השיא בממוצע הוא4.7 שעות ) ומשך השפעתו הוא בין 5- 8 שעות. קונצרטה יתחיל לפעול בתוך 60-120 דקות ( ויש לו שני פיקים האחד מיידי והשני מושהה ) ומשך השפעתו היא 12 שעות ( זמן כיסוי ארוך יותר והוא מתאים למתן של פעם ביום ). הכדור עצמו לא מתפרק כולו במערכת העיכול ו אין להבהל ממציאת "כדור רפאים" בסוף מערכת העיכול ( זה תקין ). לשם השוואה הריטלין הרגיל! יתחיל לפעול בתוך 20-60 דקות ( זמן שיא הוא 1.9 שעה ) ומשך השפעה 3-6 שעות. וה"צעקה האחרונה " הוא כנראה ריטלין LA שבודאי עוד צעקתו תהדהד גם בארצנו הקטנטונת... מתן של התכשירים לשחרור מושהה הוא בעל יתרון כשיש תופעת לוואי של ריבואונד (= החמרה בסמפטומים בירידה ברמתו בדם ולקראת סוף השפעתה) או שיש בעיה במתן התרופה בזמן בית הספר. תמיד צריך לזכור את העובדה שתגובה לסטימולנטים כמו ריטלין ( אגב יש שניים זהים ביעילותם ורק אחד מככב בארץ ) אינה קשורה באופן ישיר למנה פר ק"ג משקל גוף או לכמותו בסרום במיליגרמים. צריך תמיד לזכור שלמיומנותו של הרופא ובהתאמה של המינון (לפעמים מנות משולבות) לאופי הילד ומשפחתו באופן אינדיבידואלי יש בהחלט גם מקום מכובד. היא דורשת טיטרציה=כיול אישי לכל ילד עם מנה התחלתית עליה הדרגתית עד להשגת תוצאה. עוד נומר שאין טיפול יחיד המתאים לכולם וגם צריך לזכור שהתרופה היא רק חלק של הטיפול ויש להוסיף עליהם גם שינויים התנהגותיים ויעוץ נוסף. התסמונת הזו נפוצה בארה"ב בכ9% מהילדים ( מתוך 19% של ילדים שיש להם בעיות התנהגותיות בגיל בית הספר ). הסימפטומים נוטים להשתפר עם הזמן עם וגם ללא טיפול אבל הטיפול בסטימולנטים עוזר ב80% לרוב התופעות במקרים שמאובחנים והוא חשוב. בברכת חג שמח מג"ר בבאי דני רוקח [email protected] נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בו משום המלצה לטיפול רפואי או המנעות ממנו. יש להיועץ ברופא.

14/04/2004 | 12:18 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד נשמטה לי ההמלצה למדוד באופן שגרתי לחץ דם משקל וגובה. + מצ"ב החדשות האחרונות ממש טרי( 5 אפריל 2004 ) .. שהטיפול בסטימולנטים האט במעט את הגדילה (כחצי אינץ בשנתיים ) ..משהו שניתן להדבקה ע"י הילד וללא השפעה על ההמלצות לטיפול. http://www.aap.org/advocacy/releases/apradhd.htm מג"ר בבאי דני רוקח הנ"ל אינפורמציה בלבד . אינו מהוה המלצה טיפולית או המנעותממנו . יש להעוץ ברופא.