DEPALEPT + CLONEX 2 MG

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

11/04/2003 | 20:58 | מאת: דנה

שלום . ראיתי שדרור ענה לשאלה על DEPALEPT שהתרופה עלולה לגרום למומים ביילוד . האם ידוע לך על מומים ספציפיים? או שהתשובה היתה כללית? ( שפה שסועה ומומים בלב? או אחרים?) האם ניתן להרות בזמן לקיחת 2 התרופות אשר רשמתי בשורת הנושא ללא חשש למום בעובר , זאת לאחר שהובטח לי שאעבור סריקת מערכות ובדיקת מי שפיר? או......... שממולץ לעבור לתרופות אחרות בזמן הריון לנשים אשר סובלות ממחלת נפילה? ולסיום .......... האם אחת מהתרופות הנ"ל עלולה לגרום לתנודות במצב הרוח באם נוטלים אותן תקופה של למעלה מ 10 שנים ברציפות? סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש שבת שלום דנה.

13/04/2003 | 21:04 | מאת: לימור איזנבוד

שלום דנה ותודה על פניתך בתשובתי נכתב בטעות שהעונה הוא דרור מכיון ששנינו עונים מאותו מחשב בבית ושכחתי לשנות את השם. התשובה היתה כללית ולאו דוקא במומים ספציפיים. בנשים הצורכות תרופות פסיכוטיות ישנה תמיד ההתלבטות לגבי הפסקה/אי הפסקה של התרופות עם הכניסה להריון. התשובה נמצאת בידי הרופא שכן הוא היחידי המכיר את מצב החולה ויכול להעריך ולשקול את מידת הנזק במידה של הפסקה/אי הפסקה. ללא ספק אם תמשיכי בלקיחת התרופות כדאי לעבור את כל הבדיקות הקיימות על מנת לנסות לאתר מומים ביילוד. בקשר לשינויים במצב הרוח, הרי ששינויים אלה מופיעים בעיקר בתחילת הטיפול ואמורים לחלוף עם המשך הטיפול. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

14/04/2003 | 14:55 | מאת: דנה