גזים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

22/03/2004 | 17:07 | מאת: בדוי

מה עושים נגד גזים ? יכול להיות שיש לי רגישות יתר כנגד סוגי מאכל שגורמים לי לגזים ?

23/03/2004 | 23:58 | מאת:

שלום ישנם סוגי מאכלים הגורמים לגזים, וישנן תרופות הגורמות לכך. בקשר למאכלים שים לב האם התופעה היא אחרי מאכלים "המועדים" לגרום בעיות. אם אתה צורך תרופות מסוימות באופן קבוע תוכל לשאול בפורום באופן ספציפי לגביהן. בכל מקרה ניתן לקחת כדורים המכילים פחם פעיל וסופחים את הגזים, הם עוזרים במקצת. לימור איזנבוד

25/03/2004 | 01:21 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לשואל שלום רב ! הנה התיחסות רצינית לתופעה הכל כך טבעית זו..... א- מצאתי עבורך את המקור הטוב ביותר ברשת לעניין זה הינה שני לינקים טובים במיוחד. הם נערכו לאחרונה 2004 הם ממצים ומאתר מוסמך מאוד ( אמרקאי כמובן של סוכנות nddic אחת משמונה יחידות משנה של הNIH = הממשל האמריקאי=רציני ביותר ! ). יש שם הכל כולל הכל ..... ולהלן קיצור החדשות.. http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/gas_ez/ http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/gas/index.htm ב- זו תופעה טבעית , לכל אחד! יש את זה , ובערך 14 פעם ביום ( ועד 23 פעמים זה בסדר, ויש שם אפילו נפח מדוייק והסבר לריח.... ) ג- רוב האנשים חושבים שהם עושים זאת הרבה מדי אבל אין זה כך , זו תופעה טבעית נורמלית. ד- אצל רוב האנשים גזים במערכת העיכול נגרמים משתי סיבות :- האחת ... בליעת אוויר aerophagia= ( =מאכילה או שתיה של סוגי מזון/ שתיה מסויימים , אכילה מהירה ,לעיסת מסטיק, עישון ,או תותבות שלא יושבות טוב בפה ). השניה ..ספיגה לא מוצלחת של פחממות והנה ההסבר :-.אי עיכול ו/ אי ספיגה של פחממות (סוכרים , עמילן ,וסיבים מסיסי מים לרוב ) במעי הדק ( שיכול להגרם ממחסור או העדרות של אנזימי עיכול או בעיות תנועה במעי הדק ). כל אלו מובילים את המזון בצורה לא מעוכלת למעי הגס לבקטריות ידידתיות המפרקות את המזון באופן היוצר את הגזים. ה-לרוב האנשים ההמלצה היא לפני שפונים לרופא לשנות הרגלי תזונה ע"י מניעת בליעת אויר ( לאכול לאט ללעוס היטב להמנע מלעיסת מסטיק עישון ). לנסות בדרך של "ניסוי וטעיה" מהם סוגי המזון המפריעים לך באופן אינדבידואלי ( וזה יכול להשתנות מאדם לאדם ). ו- הקטן צריכה של מזונות מסוימים הגורמים לגזים . כל תותחן טירון מכיר את השילוש של קטניות שועית חומוס פול וכדומה . ירקות כמו ברוקולי כרובית בצל ופירות כמו אפרסק ואגס חלב ומוצריו ( גלידות ) מזון מלא כמו חיטה מלאה ועוד מזונות רבים הרשומים בלינק שלעייל.... ז- הקטן צריכה של משקאות מוגזים הגורמים להוצרות גזים ( סודה בירה וכו ) וגם משקאות המכילים חומרים דלי סוכר . ח- ערוך לעצמך "יומן פעילות " ורשום בו סוגי מזון כמויות והשפעתן עליך. ט- הקטן את צריכת השומן בדיאטה שלך , פרט לכך שזה בריא , הדבר גורם לריקון מהיר יותר של הקיבה וטוב לתנועת הגזים קדימה. י-אם כל זה לא עזר גש לתרופות ללא מרשם ופה יש תה מנטה ומרווה ותכשירים המכילים סימטיקון ( כמו סילן גל ומאלוקס פלוס ) או תכשירים טבעים המכילים שומר ( גריפ ווטר למבוגרים ) אלו תכשירים הדומים לאלו שנותנים לבעיות גזים בילדים. ויש טבליות " בינו " BENO לעיכול טוב יותר של קטניות ותכשירים כמו לקט אייד לעזרה בעיכול של תכשירי חלב . יא- ואם גם זה לא עזר גש לרופא והוא כנראה ירשום לך תכשירים לעזרה בעיכול ( תוספתת אנזימי עיכול כמו פנקראופלט ואנציפלמד ). יב- בחלק קטן מאוד !! של המקרים בעיות גזים נובעות ממחלות כמו אי סבילות ללקטוז ( רמות נמוכות של האנזים לקטז בילדות אבל גם מתפתח במבוגרים עם הגיל ובאוכלוסיות גנטיות מסויימות ) מתסמונת המעי הרגיז IBS מחלות דלקתיות או חסימתיות של המעי ( כמו מח כרון או סרטן המעי ) או חולים אחרי ניתוחים רבים במע העיכול. כאמור זהו המיעוט הקטן. יג-מצחיק אבל לפעמים גזים שגרמו לכאבים בצד שמאל של הבטן העלו חשד להתקף לב או בצד ימין לחשד לאבנים במרה ןגם חשד לדלקת התוספתן. בברכת בריאות ..... מג"ר בבאי דני רוקח [email protected] נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בו משום המלצה לטיפול רפואי או המנעות ממנו. יש להיועץ ברופא.

26/03/2004 | 01:53 | מאת: יוד הרוקח