ריספרידל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/03/2004 | 23:49 | מאת: יוסי

שאלה האם התרופה הזו יעילה לאדם הסובל מכפיתיות ומהם תופעות הלוואי שלה. תודה מראש על תשובתך

22/03/2004 | 01:17 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד ליוסי שלום רב ! רספירדון הינה תרופה אנטי פסיכוטי חדשה משנת 1993 . היא ניתנת באופן רשמי לטיפול בסכיזופרניה מניה בי פולרית והראתה תוצאות מרשימות לבד( מונותרפיה ) או בקומבינציה עם לתיום או ולפוראט. התרופה משפיעה על מערכות של נורוטרנסמיטורים=מתווכים רבים במוח כמו דופמין (D2) סרוטונין (5HT?) וגם אדרנלין (אלפא1,2 ) והיסטמין ולכן נערכים ( עדיין במחקר ) נסיונות טיפוליים למגוון של מחלות נוספות ובינהן גם מחלות אובססביות עקשניות להלן OCD.( וגם למחלות נוספות refractory OCD, Pervasive Developmental disorder, stuttering and Tourette's syndrome ). במחלות אובססביות הטיפול בצד טכניקות התערבות הפסיכולוגית הקוגניטביות ומניעת התגובה (ERP )הטיפול התרופתי הוא בתרופות המשפיעות על הגברת פעילות הסרוטונין במוח ומכאן העניין ברספירדון שכאמור משפעי גם במערכת זו. בעיקר התרופות המטפלות הן מהמשפחה המפורסמת של ה SSRIS ( פרוזאק ושות'...) שהראו יעילות טיפולית . למקרים יותר עקשניים או שלא הגיבו יש נסיונות טיפולים של הוספת!!! אנטי פסיכוטי כמו הרספירדל לטיפול. המידע הוא מוגבל בהקפו מאוד חדש אבל האותות הן חיובים ו"שווים" מחקר נוסף וניסיון מצטבר נוסף. http://www.general-hospital-psychiatry.com/content/3/1/4/abstract לתרופה יש מיגוון של תופעות לוואי .היא צריכה להנתן כמובן תחת השגחה רפואי ויש לבצע טיטרציה איטית שלה תוך העלאת המינון . היא ניתנת במנה אחת או שתיים ליום וכל עליה של המנה ב1-2 מ"ג צ"ל לפחות לאחר שבוע עד להגעה למינון הנדרש. ( לרוב 4-6 מ"ג מקסימום 16 מ"ג ). בעיקר היא עלולה לגרום באופן מעשי לשינוי פתאומי בלחץ הדם במעבר ממצב ישיבה לעמידה (אורטוסטטיק היפוטנשן ) במיוחד בתחילת הטיפול, היא עלולה לפגוע בכישורים המוטורים ובתודעה ולכן יש להזהר בהפעלת מכונות או פעולות שדורשות מיומנות ועירנות. יש לו עוד תופעות לואי כמו תסמונת נדירה של שינוי קצוני בחום גוף NMS ועלול להיות בעל פוטנציאל לאריתמיות, לאחרונה נחקר גם הקשר בינו ( ועוד אנטי פסכוטים חדשים אטיפקלים ) לתופעת של הופעת סכרת שהייתה מוסוות בחולים מסויימים. אבל לא כדאי להיות מפוחד מתופעות לוואי אלא להיות תחת פיקוח ובקרה של הרופא שלך ובדיקות המעבדה . בברכת בריאות שלמה מג"ר בבאי דני רוקח [email protected] נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בו משום המלצה לטיפול רפואי או המנעות ממנו.

11/10/2005 | 15:40 | מאת: אלון

שלום אחי צריך לבלוע ריספרידל וקלונקס איננו יודעים אם הוא אכן בולע איך נדע או אילו תופעות צריכות להיות בבליעת שני כדורים אלה תודה לבעלי הנסיון ולבעלי הידע