כדורי ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/03/2004 | 12:05 | מאת: אור

שלום יש לי תלסמיה מיינור ואני עייף מאוד. הרופאה נתנה לי כדורי ברזל- ferro gradumet וראיתי שכתוב בעלון לצרכן שהתרופה לא מטפלת באנמיה המוליטית אז רציתי לשאול: האם האנמיה החלשה, שנובעת מתלסמיה מיינור, היא אנמיה המוליטית?

20/03/2004 | 12:13 | מאת: אור

אהה ושכחתי יש לי גם חוסר ב- g6pd

23/03/2004 | 01:50 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לאור שלום ! אנמיה של ביטא טלסמיה איננה אנמיה המוליטית. אנמיה של מחלתך נובעת מפגם גנטי ( נפוץ אצל יהודים ! ממוצא כורדי ) הגורם ליצור של המוגלובין פגום ( אלפא ובטא טלסמיה לפי שרשרת ההמוגלובין שנפגעה ) והגורמים לאנמיה . אנמיה המוליטית היא נדירה יותר ונגרמת כאשר יש שיבוש והרס מוגבר של תאי הדם האדומים יותר מקצב הבניה שלהם ( באופן טבעי יש מחזוריות של 120 יום ). תופעה כזו עלולה להגרם מנוגדנים במחלת הלופוס במחלות סרטן מסוימות וגם מתרופות ( אלדומין דאפסון או סולפה ) או חומר חצוני למשל פול שאוכלים חסרי האנזים G6PD .אם המהלך הזה הוא חמור ופתאומי אז מתרחש משבר המוליטי ( חום צמרמורות ירידת ל"ד טחול מוגדל ועוד ). ולכן כל זה לא נוגע למחלתך . משתפתר בעיית האנמיה שלך תהיה מן הסתם גם פחות עייף. הינ לינק ללמחלת הטלסמיה :- http://www.genome.gov/page.cfm?pageID=10001221 אני ממליץ לך בנוסף להתעניין במאכליםהעשירים בברזל נוסף על התרופה + בדיקות דם שעליך לעשות. בברכת בריאות שלמה מג"ר בבאי דני רוקח [email protected] נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בו משום המלצה לטיפול רפואי או המנעות ממנו. יש להיועץ ברופא.