נטילת זינט בטיול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/06/2016 | 05:12 | מאת: שחר

שלום רב, אני בטיול בארהב. סובלת מגרון כואב ושיעול מלווה בליחה. ללא חום. ברשותי אנטיביוטיקה זינט. האם להתחיל לקחת? ( בעוד ארבעה ימים יוצאת להפלגה והייתי רוצה להרגיש טוב עד אז) האם יש נזקים אם לקחתי זינט שלא לצורך? תודה לתשובה מהירה ככל האפשר

10/06/2016 | 14:25 | מאת: מתמצא

שלום שחר, רוב דלקות הגרון הן ויראליות (וירוסים) שעוברות מעצמן. אין לי דרך לדעת במה מדובר. הסיכוי לכך שמדובר בחיידק כמו סטרפטוקוק עולה אם רואים מוגלה בגרון. בדרכ אנטיביוטיקות אחרות יעילות יותר מזינט במצב כזה כמו רפאפן, פן-רפא או מוקסיפן אבל סיכוי שגם זינט יעבוד. תרגישי טוב וחג שמח