שאלה לגבי אומפרדקס,,,,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

04/04/2016 | 09:53 | מאת: רבקה

שלום, בת 63 עם רקע של בקע סרעפתי ודלקת כרונית קלה בקיבה, כבר חודשיים לוקחת אומפרדקס 20 מג פעם ביום, שדי עוזר לי לתופעות הקשות שהיו לי לפני נטילת התרופה, לאחרונה קראתי ששימוש לטווח ארוך בתרופה גורם לנזקים בגוף בעיקר שלד ושרירים, שאלתי העקרונית לגבי האומפרדקס היא האם אפשר לקחת את התרופה לטווח ארוך או לתמיד או שאפשר להפסיקה כשחלה הטבה במצב, הבעיה ששום רופא משפחה או גסטרולוג לא טורח להסביר את אותו עניין, תודה מראש

08/04/2016 | 18:52 | מאת: מתמצא

שלום רבקה, אם צריך (ואת את זה צריך לקבוע הרופא שלך) ניתן לקחת אומפרדקס / לוסק / אומפראזול ותרופות דומות גם למשך שנים. החשש לאוסטאופורוזיס (בריחת סידן) קיים אבל קטן וספק אם מרתיע משימוש. יש לא מעט פעמים שניתן גן להפסיק את הנטילה ולחדש שוב לפי הצורך.