האם תרופת prolia יכולה להוריד רמת ההמוגלובין?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

31/03/2016 | 22:18 | מאת: פולינה

האם ידוע לך על ירידה בהמוגלובין כי תופאות הלווי של PROLIA.ביצעתי 3 זריקות פעם ב חצי שנה עקב אוסטאופורוזיס לפי המלצת הרופא אנדוקרינולוג שלי ושמתי לב שהמוגלובין יורד כל פעם בקצת מי12.9 המוגלובין שלי בדרך כלל ,הגיע ל12. למרות שרמת הפריטין ,ברזל וויטמון ב-12 ללא שינוי.לדברי רופאת משפחה פרוליה יכולה להוריד רמת ההמוגלובין בלי לפגוע בברזל וויטמין b, כי היא עובדת דרך הכליות. שאלתי אם יש מקום לבצע בכל זאת בירור גסטרו וקולונו? אני בת 69 ומרגישה טוב,ללא תלונות על מערכת הגסטרו.לפני 5 שנים בצעתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה. תודה מראש! פולינה

08/04/2016 | 19:34 | מאת: מתמצא

שלום פאולינה, אין עדות משכנעת לכך שהתרופה פרוליה גורמת לאנמיה. גם הערך שציינת - המוגלובין 12 - בגיל 69 - איננו נחשב לאנמיה. מן הפרטים שהובאו, לא נראה שדרוש משהו פרט למעקב וואין צורך בחקירות או בירורים מיוחדים