איבוד הכרה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/03/2004 | 14:22 | מאת: ג'ודה

היי לימור, בשאלתי הקודמת ענית לי כי לחומר הנוזלי שמאבד את ההכרה קוראים אתר, אודה לך אם תוכלי לפרט יותר: כיצד הוא פועל והאם הוא פועל בכל מצב, האם ניתן לרכוש אותו ואיפה ומה שמו באנגלית. ולשאלה אחרת: מה זה החומר כלורופורם ולמה הוא משמש?

23/03/2004 | 21:35 | מאת:

שלום ג'ודה. שני החומרים שציינת נמכרים בחנויות כימיקלים. איני יודעת אם הם נמכרים לכל אדם (אני מקווה שלא...) האתר גורם לירידה חזקה מאד בלחץ הדם. שמו באנגלית: ETHER, או לעיתים מופיע כ- Anaesthetic Ether. הכלורופורם הוא חומר רעיל מאד, הגורם גם הוא למעין איבוד הכרה. החומר הוא קרצינוגני (בעל פוטנציאל לגרום לסרטן). לימור איזנבוד