האם וויוקס יכול לגרום ליתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/03/2004 | 23:14 | מאת: אמנון

האם לקיחת תרופת וויוקס לשיכוך כאבי גב עשויה לגרום ליתר לחץ דם??

15/03/2004 | 00:37 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לאמנון ערב טוב ! שאלתך בתיזמון מדהים .... הינה מחקר חם אש { שרק יצא מהתנור ( מרץ 2004 ) } שאומר שהויאוקס ( וכל קבוצתו הCOX ) מחליש את האפקט של הורדת לחץ הדם של תרופות מורידות לחץ דם מקבוצת ה ACE .ובתרגום לעברית פשוטה כן הויאקס בשימוש ממושך יכול להעלות את לחץ הדם במספר יחידות כמו שמראה המחקר. הנה הלינק :- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=14744921 בברכה מג"ר בבאי דני רוקח [email protected] נ.ב. הנ"ל אינפורציה בלבד . אין בה משום המלצה טיפולית או המנעות ממנה . יש להועץ ברופא.