וסקליטיס ווגנר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

11/01/2016 | 21:56 | מאת: שמעון

בבדיקה שעשיתי לפני 6 חודשים כשהיתגלתה מחלתי pr3 היה 30 היתחלתי טיפול בפרדינזון 30 מג והמדד ירד ל19 אך לאחר מכן עלה ל34 וכעט עומד על 44 כיום אני לוקח 10 מג פרדינזון ו15 מג מטטרוקסט .האם לעלות את מינון הפרדינזון ומה אתה מייעץ לעשות.

15/01/2016 | 06:19 | מאת: מתמצא

שלום שמעון, לתסמונת וגנר - Wegener - יש מינוח חדש ברפואה. השם המעודכן של התסמונת הוא GPA שהן ראשי התיבות של Granulomatosis with PolyAngiitis. שינוי השם נבע מלחץ ציבורי. וגנר היה רופא גרמני שעבד בשירות הנאצים בכל אופן, מדובר בתסמונת מורכבת שעלולה לערב מערכות גוף חיוניות. הטיפול במחלה דורש מיומנות רבה ובדרכ לא כולל פרדניזון בלבד. מינון התרופות לא נקבע לפי הכייל של הנוגדן anti-PR3 שהוא שווה ערך לבדיקת c-ANCA כייל הנוגדן הוא רק נתון אחד במערכת השיקולים. רצוי שאת המעקב ינהל מומחה מתחום הראומטולוגיה.