אנטיביוטיקה מתאימה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

29/10/2015 | 18:13 | מאת: חנה

שלום רב כאשר חולה מאובחן כסובל מאולקרנון בורסיטיס (של המרפק) זיהומי חריף ומתקדם עם חום גבוה מעל 39 מעלות, ועדיין אין תוצאת תרבית המצביעה על הגורם המזהם - האם אוגמנטין היא האנטיביוטיקה המועדפת לטיפול עד קבלת תוצאות בדיקת התרבית? (בהנחה שלחולה אין רגישות לאנטיביוטיקה כלשהי). האם צפמיזין דור 1, עשוי לשמש כאלטרנטיבה שוות ערך לאוגמנטין לטיפול במקרה הנ"ל, כאשר עדיין אין יודעים מה הגורם - (חידק) המזהם? או שטווח הפעולה של צפמיזין דור 1 קטן יותר? אודה מאד לתשובה חנה

30/10/2015 | 01:10 | מאת: מתמצא

שלום חנה, הבחירה באוגמנטין היא בחירה סבירה

30/10/2015 | 07:01 | מאת: חנה

אודה על תשובה גם לשאלתי השנייה: כאשר עדיין לא יודעים מה מקור הזיהום במרפק (לפני קבלת תוצאות תרבית), האם מתן צפמיזין דור 1 בערוי לוריד, יעיל כמתן אוגמנטין מבחינת טווח הפעולה כנגד כנגד גורם פוטנציאלי של הזיהום? תודה מראש חנה