רמוטיב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/10/2015 | 10:37 | מאת: דנה

שלום נוירולוג הציע לי לקחת רמוטיב 500 בבוקר בגלל תלונות על הפרעות שינה, האם זה הטיפול המקובל ? גם שמתי לב שהרופאים חלוקים על אופן הלקיחה, חלקם מתעקשים שיש לקחת פעמיים ביום 250 בוקר וערב, האם זה משנה? מה נכון לעשות? או ששתי האופציות קיימות ועלינו רק לבחור...מה גם שלא ניתן להשיג במינון של 250 מג, וגם לחצות את הכדור של 500 אי אפשר. די מבלבל.. וגם - האם אפשר לקחת רמוטיב לאורך שנים כפי ששמעתי אצל חלק מהרופאים, או לתקופה של שלושה חודשים כפי שנאמר לי. אשמח לקצת סדר בעיניין. תודה.

07/11/2015 | 12:04 | מאת: מתמצא

שלום דנה, מינון רמוטיב המלא הוא 250 מג x2 ביום (פעמיים ביום, בוקר וערב) או 500 מג x1 ביום (בוקר, או ערב). רמוטיב מיועד לטיפול בתסמיני דכאון / חרדה ולאו דווקא בהפרעות שינה. נוטלים בבוקר אם מצפים להשפעה מעוררת של התרופה וזאת גם סיבה להימנע מלקחת לפני השינה כדי לא להפריע לשינה עוד יותר. אם אין השפעה מעוררת אפשר כך או כך, לפי הנוחיות.