תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/10/2015 | 21:58 | מאת: א

שלום לאור כאבי גב נוראים (חשד לפריצת דיסק) הרופא נתן רוקסט פורטה פעם היום ואתופן פעם ביום. מה עוד אפשר לקחת? אקמול? אדוויל? אחר? תודה

10/10/2015 | 23:41 | מאת: מתמצא

שלום א, כמובן שאין לי מושג ממה נובע כאב הגב אצלך ואת ההנחיות יש לקבל מן הרופאים שלך שמכירים את הרקע הרפואי שלך. אני מניח שהתכוונת לרוקסט פלוס שמכיל אקמול + קודאין + קפאין. מינון מירבי של אתופן הוא XL 600 פעם אחת ובמקרים קשים פעמיים ביום. אדוויל לא מוסיף על זה כי הוא מאותה משפחה ובמינון יחסי יותר נמוך. במצב כזה ניתן להיעזר בזריקות וולטרן, בתכשירים אחרים כמו אופטלגין, טרמדקס ונוספים וכמובן גם בפיזיותיראפיה. מומלץ לברר מה הרקע לכאבים וכשנוטלים טיפול תרופתי יש להתחשב ברקע הרפואי כולל תרופות אחרות שנוטלים.