פלאביקס וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

09/09/2015 | 16:43 | מאת: נטע

שלום, כמה זמן לפני פרוצדורת גסטרוסקופיה עלי להפסיק ליטול פלאביקס, אם בכלל? התרופה ניתנת לי לא על רקע "ארוע" אלא כתחליף לאספירין שלא טוב לי וכטיפול מניעתי בשל מספר גורמי סיכון. רופאת המשפחה מפנה אותי לגסטרואנטרולוג וזה - לרופאת המשפחה. חבל שכך ותודה מראש.

12/09/2015 | 12:28 | מאת: מתמצא

שלום נטע, התשובה תלויה בסיבה לנטילת הפלביקס. אם מדובר במניעה ראשונית (לפני שקרה אירוע כמו התקף לב או אירוע מוחי) בדרכ אפשר להפסיק ומומלץ להפסיק 7-10 ימים לפני הפרוצדורה. לגבי אספירין, אגב, אין צורך, בדרכ, להפסיק לפני גסטרוסקופיה. את התשובה אמור לתת הרופא שרשם את הפלביקס.

12/09/2015 | 16:50 | מאת: נטע