יוטירוקס ולוסק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

05/09/2015 | 09:13 | מאת: הילה

אני נוטל יוטירוקס 150 מ"ג בנוסף מיקרופרין,אנאלאפרין,קרדילוק ולוסק. בדף המצורף ליוטירוקס כתוב שסותרי חומצה מפריעים(לוסק) מפריעים לספיגה של היוטירוקס ושהמרווח בין נטילת התרופה ללוסק צריך להיות שעתיים שזה לא אפשרי לבן אדם שיוצא מהבית בשבע. איך כדאי לי לקחת את התרופות כך שאני לא אצטרך לקום בחמש בבוקר. תודה

12/09/2015 | 11:43 | מאת: מתמצא

שלום הילה, לוסק איננו סותר חומצה. סותרי חומצה הן תרופות דוגמת מאלוקס הנלקחות, על פי רוב, כנוזל לבן ושתפקידן לסתור את חומציות נוזלי הקיבה כדי להקל על הצרבת. לוסק / אומפרדקס / אומפראזול / לנטון / נקסיום ועוד שייכות לקבוצת תרופות המכונה מעכבי משאבת הפרוטונים ואשר פועלת באמצעות הפחתת ייצור חומצת הקיבה. שנה טובה !!