מטוטריקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/07/2015 | 20:50 | מאת: דלית

שלום רב אני סובלת מפסוריזיס מטופלת בפוטוטרפיה שלא עזר . הרופא ממליצה לי לקחת פעם בשבוע 3 כדורים ביום ערב בוקר וערב . עם ויטמין b ללא חומצה פולית הרוקח מסתייג מכך . מהיא ההמלצה המקובלת בענין ?

27/07/2015 | 23:01 | מאת: מתמצא

שלום דלית, מינון מטוטרקסט בפסוריאזיס יכול להתחיל ב- 3 כדורים (7.5 מג סהכ) אבל בדרכ דרוש מינון גדול יותר. במינון גבוה של מטוטרקסט ניתן לשקול פיצול הכדורים, אבל, בדרכ, במינון קטן כמו שאת מתוכננת לקחת, אין צורך לפצל את הכדורים לערב, בוקר, ערב. תוספת של חומצה פולית מפחיתה תופעות לוואי של מטוטרקסט. ויטמין B לא קשור יצירת לנטילת מטוטרקסט.