תרופות שפג תוקפן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

11/03/2004 | 18:08 | מאת: אאא

שלום! הייתי רוצה לדעת עד כמה חשוב להקפיד לא להשתמש בתרופות שפג תוקפן ומהי הסיבה לכך. תודה וכל טוב.

14/03/2004 | 22:16 | מאת:

שלום אאא תאריך התפוגה של תרופה ניתן לפי מספר גורמים: 1. כמות החומר הפעיל בכל מנה (כדור, כמוסה, סמ"ק של סירופ, אמפולה..) היא כפי שהיתה בזמן הייצור וכפי שכתוב על גבי האריזה. 2. הפורמולציה הרוקחית יציבה (הטבליה לא מתפוררת, הסירופ יציב וכו') בהנחה שהפורמולציה הרוקחית יציבה, למשל שהטבליה לא התפוררה, ישנו מן כלל אצבע כזה שאומר כי בכל חצי שנה יורדת יעילות התרופה ב-10%. באופן כללי עדיף לא להשתמש אחרי תאריך התפוגה, במיוחד בתרופות זולות, או כאלה המיועדות לילדים, כי ישנם שינויים בפורמולציות הרוקחיות שאינן נראות בעין. לימור איזנבוד