הוד השרון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/07/2015 | 19:07 | מאת: צבי

שלום רב . אני סובל מטרשת עורקים וגם עברתי צינטורים והותקנו לי מספר סטנדים . אני חייב לקחת סטטינים אך כולם גורמים לי לכאבי שרירם .בערות 11 של הטלוויזיה לפני זמן מה נמסר על תרופה חדשה שניתנת בהזרקה במקום סטטין . האם אתם יודעים פרטים על התרופה החדשה שעדיין לא אושרה לשימוש .

25/07/2015 | 17:36 | מאת: מתמצא

שלום צבי, אתה מתכוון, כנראה, לתרופה החדשה Alirocumab. תרופה זאת היא למעשה מעין חיסון היא ניתנת בזריקה אחת לשבועיים. התרופה אושרה, לאחרונה, לשימוש על ידי רשויות הבריאות האמריקאיות וצפויה להיכנס שם לשימוש בזמן הקרוב. בהתחלה כנראה יקבלו את הטיפול אנשים עם רמות מוגברות של הכולסטרול הרע - ה- LDL על רקע גנטי מצב הנקרא FH או Familial Hypercholesterolemia