תופעות לוואי של מטוטרקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/07/2015 | 09:57 | מאת: חן

שלום רב, שמי חן,בת 46,וכ-5 שנים,עם הפסקה של 8 חודשים, אני נוטלת מטוטרקסט לטיפול בדלקת פרקים במינון של 3 כדורים פעם בשבוע. רציתי לדעת האם קיימת תופעת לוואי של פגיעה בזכרון,לאורך זמן,מתרופה זו.הזכרון והריכוז שלי נפגעו במהלך השנתיים האחרונות ואנני יודעת האם לשייך זאת לכדור הנ"ל תודה מראש, חן

16/07/2015 | 02:22 | מאת: מתמצא

שלום חן, כללית, מטוטרקסט לא גורם להפרעות בזכרון ובמיוחד לא במינון בו את נוטלת אותו שהוא הנמוך ביותר המקובל. לכן, מומלץ לחפש הסבר אחר לתלונות. רצוי לוודא שאין חסר תזונתי של ויטמינים כמו ויטמין B12