אתופן ואומפרדקס ופלקוויניל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

02/07/2015 | 20:46 | מאת: אאא

1. נתנו לי לשתות אתופן בלילה עם אוכל. בבקרים על קיבה ריקה לוקחת אומפרדקס. הספקתי לקחת רק כדור אחד של אתופן בלילה)400xl( ומהבוקר שלמחרת כל כמה דקות מגיעים לי גלי כאב בבטן העליונה..מאמינה שזה בקיבה..ברמה כזו שאני לא יכולה לנשום. האם זה טבעי? והרי האומפרדקס היה אמור למנוע את זה לא? בכל מקרה הפסקתי לקחת את הכדורים אחרי הכדור הראשון בגלל הכאבים...האם בסדר? 2. לפני האתופן נתנו לי פלקוויניל אך גם פה הבעיה שנהיו לח שלשולים וכאבי בטן...גם פה האם זה טבעי? האם לא צריך לקחת משהו יחד איתו כדי שלא יהיו שלשולים? תודה!!

03/07/2015 | 20:00 | מאת: מתמצא

שלום אאא, 1) תרופות כמו אתופן עלולות לגרום לגירוי של רירית הקיבה ולפעמים אפילו לכיב (אולקוס). תרופות כמו אמפרדקס מקטינות את הנטייה לסיבוך זה אבל ,לא מבטלת את הסיכון לגמרי. אם רוצים להפחית את הסיכון ניתן לעבור לשימוש בתרופות אנטי-דלקתיות שאולי פחות גורמות לכך כמו ארקוקסיה או לתרופות לכאבים שאינן אנטי-דלקתיות כמו אופטלגין, אקמול ואחרות. ניתן להגביר את מינון התרופה המגינה, לקחת מנה נוספת גם בערב או לעבור לסוג אחר של תרופה מאותה משפחה כמו לנטון או מקסימום. 2) פלקווניל עלול לגרום לתופעות לוואי, כמעט תמיד קלות, במערכת העיכול. ניתן לקחת עם האוכל כדי להקטין את התלונות. ניתן גם להתחיל בכדור אחד בלבד. בדרך כלל הבטן לומדת להתרגל לתרופה.