קונטרולוק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/06/2015 | 21:30 | מאת: יעקב

שלום רב אני בן 58. עקב בעיות קיבה קיבלתי מרשם לקונטרולוק 40 מ"ג לתקופה של חודש. בנוסף אני נוטל בבוקר אמדוליפין ואלטרוקסין ובערב קומדין, ליפיטור 40מ"ג וסיאליס - יומי 5 מ"ג לבעיה בערמונית מוגדלת. בנוסף אני נוטל קו אנזים 100 מ"ג. בגלל הסטטינים. שאלותיי- 1. נאמר לי לקחת את הקונטרולוק חצי שעה לפני ארוחת ערב במקום חצי שעה לפני ארוחת בוקר בגלל ההשפעה האפשרית על האלקרוקסין. כמו כן נאמר לי שעלולה להיות השפעה על מינון הקומדין. אנא דעתך בעניין זה? 2. האם מינון יומי של סיאליס (אני מניח שזה די חדש בשוק התרופות) ישפיע על הערמונית המוגדלת ותופעותיה והשלכותיה - כמו התרופות היותר מסורתיות שנועדו למטרה זו? בתודה ובברכה

09/06/2015 | 02:31 | מאת: מתמצא

שלום יעקב, לגבי הקומדין, אין לדעת ואין דרך לנבא מראש מה יקרה. אם עולה ספק, פשוט לבדוק INR לגבי הסיאליס והערמונית, זהו שימוש חדש שאין איתו ניסיון רב. דרך הפעולה (המנגנון) של הסיאליס שונה מהתרופות האחרות המשמשות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית.

09/06/2015 | 18:36 | מאת: יעקב

האם לקחת את הקונטרולוק בבוקר או כמו עכשיו לפני ארוחת ערב?