מינון אזניל עבור כלמידיה בעיניים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/02/2015 | 19:19 | מאת: עדי

שלום רב, מצאו אצלי כלמידיה בעיניים וקיבלתי מרשם לאזניל: פעם אחת ביום מנה של 5 כדורי אזניל של 250 מ"ג (1.25 גרם) * 3 ימים, כלומר סה"כ 15 כדורים. קראתי שבדרך כלל המינון שנותנים הוא 500 מ"ג ביום למשך 3 ימים (סה"כ 6 כדורים). המינון שקיבלתי לא גבוה מדי? איזה סכנות יש במינון יתר של אזניל? לגבי ילדים קראתי שהמינון הוא 10 מ"ג לכל ק"ג ממשקל הגוף. אני שוקל 100-105 ק"ג (גובה 1.87 מטר). ייתכן שבכלל המשקל שלי נתנו לי מינון גבוה כזה? תודה רבה מראש!

19/02/2015 | 02:38 | מאת: מתמצא

שלום עדי, כותרת בלבד (כלמידיה בעיניים) לא תמיד אומרת הכל. בכל אופן, המנה שהמליצו לך אפשרית ולא צריכה להדאיג במיוחד. ניתן, במצבים רבים במבוגרים, לתת גם 2 גרם ביום.