יתר לחץ דם לפני הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

11/02/2015 | 18:54 | מאת: ללי

שלום רב, רציתי לדעת איזו תרופה להורדת לחץ דם ניתן לקחת בזמן הריון / נסיונות כניסה להריון. עם מינימום תופעות לוואי. ואיזה תופעות לוואי? תודה

19/02/2015 | 00:47 | מאת: מתמצא

שלום ללי, בהריון אין להשתמש בתרופות ממשפחת מעכבי ACE דוגמת אנלפריל / אנלדקס או בתרופות ממשפחת ARB דוגמת אוקסר / לוטן / לוסרטן וגם דיורטיקה (משתנים) כמו דיזותיאזיד לא רצויים. גם בקבוצת חוסמי ביטא כמו נורמיטן / אטנולול, קרדילוק ועוד מומלץ לא להשתמש לפני השליש השלישי להריון. בהריון אפשר לטפל עי תרופות כמו אלדומין, לבטלול, הידראלאזין, חוסמי סידן בהצלחה