שאלה לגבי NSAID

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/01/2015 | 22:44 | מאת: שאול

שלום, רציתי לדעת האם תופעות הלוואי של תרופות ממשפחת הNSAID כמו שבץ אירוע מוחי וכיב קיבה עלולים להתרחש רק בתקופת השימוש התרופות, או שהן עלולות להתרחש גם אחריי שמפסיקים לקחת אותם? תודה.

29/01/2015 | 00:56 | מאת: מתמצא

שלום שאול, כיב קיבה עלול להתרחש תוך כדי נטילה של NSAIDs אבל לא לאחר הפסקת השימוש. תופעות וסקולריות (אירוע מוחי, התקף לב) מתרחשות, גם כן, רק במהלך השימוש אצל אנשים עם גורמי סיכון ( גיל מבוגר, מחלות לב או גורמי סיכון למחלות לב כמו סכרת, יתר לחץ-דם, כולסטרול, עישון, השמנת יתר, תפקוד כלייתי לקוי, סיפור משפחתי של תחלואת לב ועוד).