סלספט לטיפול באטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/01/2015 | 22:42 | מאת: עידן

שלום, שמי עידן, בן 36, סובל מאטופיק מגיל נערות בתקופות שונות אך באופן חמור בשלוש שנים האחרונות, טופלתי בסיקלוספורין לתקופה של שלושה חודשים עם שיפור לא רע. כרגע המליץ הרופא לנסות סלספט. מהם הסיכונים בטיפול בתרופה זו לאורך זמן? הבנתי שהיא יקרה יחסית ולא בסל, האם ישנם תחליפים זולים יותר או דרך לסיבסוד חלקי ע"י הקופה וכו'. תודה מראש, עידן.

11/01/2015 | 22:51 | מאת: מתמצא

שלום עידן, סלספט היא תרופה המשמשת, בעיקר, למניעת דחיית שתל במקרים של השתלת איברים כמו כליה, כבד וכו. היא גם משמשת במחלות בהן דרוש דיכוי של מערכת החיסון כמו בלופוס (זאבת) ובמיוחד במקרים של מעורבות הכליה (לופוס נפריטיס). בתחום של השתלות היא שייכת לדור שהגיע אחרי ציקלוספורין ובדומה עובדת, בעיקר, על ידי עיכוב של לימפוציטים מסוג T. תופעות הלוואי החשובות קשורות לדיכוי מערכת החיסון ( נטייה לזיהומים וכו).