זריקות וולטרן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/01/2015 | 23:42 | מאת: חיה

שלום, עקב אבחון דלקת בעצב השיאטיקה קבלתי מרופאת המשפחה זריקות וולטרן. הרופאה לקחה בחשבון וידעה על הקומדין שאני מקבלת לדילול הדם בגין שתל מסתם אורטלי מכני. עשיתי 2 זריקות בתאריך 1/1/15 ו2/1/15. הכאב כמעט פג ולכן לא עשיתי את הזריקה השלישית. אני מאוד מאוזנת וכמעט לא חורגת מה-PT שלי הוא בין 2-3 לפי הדרישה בערך 2.5 או 2.6. המשכתי ליטול את הקומדין כרגיל במינון שאני לוקחת פתאום הבוקר גיליתי שהשתן של כהה מאוד ניתן לומר חום כהה כמעט שחור. הגעתי למרפאה ובצעתי בדיקת דם התוצאה יתה 3.51 וכמו כן בספירת הדם ה-MCHC חרג כלפי מטה32.6 ו % ה- LYM גם הוא חרג כלפי מטה 17.6. הרופאה אמרה ש PT 3.51 לא כל כך גרוע ובקשה לחזור אליה לקבלת הפניה לאורולוג לגבי ספירת הדם לא היתה התיחסות אני ראיתי את התוצאה באינטרנט לאחר ששוחחתי איתה אחה"צ. היום נטלתי במקום 5 מ"ג קומדין רק 2.5 מ"ג על פי הוראת הרופאה וגם זאת מפני שאני התעקשתי. הדימות בשתן ממשיך בינתיים אמנם פחות אינטנסיבי אבל אדום הכאבים בשיאטיקה כמעט חלפי. שאלתי האם עלי להוריד מהמינון השבועי שלי שזה 47.5 מ"ג או מספיק 2.5 מ"ג שהורדתי היום. האמת אני די מודאגת. תודה על מענה

08/01/2015 | 01:33 | מאת: מתמצא

שלום חיה, עצות קונקרטיות מקבלים, כמובן, מן הרופאים המטפלים בך. באופן כללי, INR 3.5 שניתן להניח שנמדד לך, מידי פעם, בעבר, כשלעצמו, לא מסביר את הדימום המתמשך מדרכי השתן. הפרטים שמסרת על ספירת הדם חסרים ולא מלמדים דבר. גם 2 זריקות וולטרן לא מסבירות בקלות את בדמם מדרכי השתן. כדאי להתייעץ גם עם מומחה קרישה.