גלולות כולסטרול וטריגליצרידים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/01/2015 | 23:07 | מאת: יעל

האם גלולות למניעת היריון משפיעות על HDL ,LD וטריגליצרידים ?באיזה אופן עליה /נשאר קבוע/יורד? ברשת יש תשובות מכל סוג אפשרי ולכן החלטתי לברר מולכם. תודה מראש

08/01/2015 | 01:35 | מאת: מתמצא

שלום יעל, באופן כללי, תיתכן השפעה במספר מנגנונים. לא כל הגלולות בעלות תכולה זהה.

10/01/2015 | 00:11 | מאת: יעל

ברור לי שלא כל הגלולות זהות,אך אני מנסה להבין במידה ויש השפעה על HDL,LDL וטריגליצרידים איזו השפעה תיהיה אם בכלל ובאיזה סדר גודל? זה משהו שיהיה רשום בעלון התרופה למשתמש או שלאו דווקא?