פרולול וקרדילוק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/01/2015 | 10:59 | מאת: דנה

שלום רב, עקב פעימות מוקדמות טופלתי בפרולול 10 מ"ג 3 פעמים ביום. הרופא שלי החליף לי פרולול לקרדילוק 5 מ"ג פעם ביום. מאז שהתחלתי לקחת קרדילוק יש לי הפרעות שינה קשות. השאלות שלי הם: 1. האם קרדילוק יכול לגרום להפעות שינה? 2. האם יש פרולול בשיחרור איטי? 3. מה הבדל בין פרולול לקרדילוק? תודה מראש דנה

08/01/2015 | 01:49 | מאת: מתמצא

שלום דנה, קרדילוק היא תרופה מאותה משפחה (חוסמי ביטא) של פרולול אך משך הפעולה של הקרדילוק יותר ממושך. הפרעות שינה תוארו אך אינן שכיחות. כדאי להוציא מחשבון הסברים אחרים להפרעות השינה. היה פעם בנמצא תכשיר המכל פרולול בעל פעילות ממושכת שנקרא Deralin SR. אך נדמה לי שנעלם בהדרגה מהשוק בגלל ירידה בביקוש. אתה יכול לברר. ניתן להיעזר גם בנורמיטן / אטנולול / טנורמין ועוד.