תחליפים לתרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

05/01/2015 | 14:44 | מאת: דנית

אני בת 62 מטופלת מזה כ- 30 שנה בנורמיטן 50 להסדרת דופק (פעימות נוספות) וכן לחץ דם, לפני כ- 10 שנים הוסיפו לי אטאקאנד 16 ללחץ דם ומאז מרגישה טוב הדופק נמוך כ- 54 - 60 בדקה ולחץ הדם תקין 118/65 - 137/85. ב- 3 החודשים האחרונים לא ניתן היה לקבל אטאקאנד 16 ובמקומו קיבלתי קנדור 16 וכן במקום נורמיטן קיבלתי נורמלול. אני מבינה שהחומר הפעיל של התרופה נמצא בתרופות החלופיות. אך בשבוע האחרון לאחר תקופה של 3 חודשים עם התרופות החלופיות הופיע לי לחץ דם גבוה, ואם אומרים שלא מרגישים עליה בלחץ הדם אז אני כן מרגישה שלחץ הדם עולה זה מתבטא אצלי בחוסר יציבות מרגישה את הדופק באוזניים חולשה ואכן כשמדדתי לחץ הדם היה 168/95, נדמה לי שאפשר לרכוש אטאקאנד 16 בתשלום נוסף, ונורמיטן גם חזר להיות במלאי, האם לחזור לתרופות אלו ? האם שמעת מאנשים שעשו שינוי בתרופות והרגישו לא טוב למרות שטוענים שהרכב התרופה הוא אותו הרכב ? האם נכון הדבר שהקור מעלה לחץ דם ? תודה רבה, דנית

08/01/2015 | 02:08 | מאת: מתמצא

שלום דנית, אצל מרבית האנשים החלפת תרופה בתכשיר גנרי לא כרוכה בהבדלים משמעותיים בהשפעת התרופה. לקור ישראלי לא אמורה להיות השפעה גדולה מידי על לחץ הדם