גילברט סינדרום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/12/2014 | 22:18 | מאת: טליה

שלום. בת 47 . עם גילברט סינדרום. בעקבות ארוע מוחי חולף התגלה pfo הוחלט שאטול אספירין עד לבירור . האספירין גורם לעיפות חולשה גופנית מוגברת עד חוסר תפקוד ו סחרחורות. האם יש קשר בין גילברט סינדרום לאספירין?

28/12/2014 | 02:33 | מאת: מתמצא

שלום טליה, גלברט סינדרום כשלעצמו הוא תופעה רפואית ללא משמעות. ספק גם האספירין מסביר את ההרגשה הרעה שתיארת.?

28/12/2014 | 12:45 | מאת: טליה

גילברט תופעה שמחייבת התיחסות לתרופות מסוימות בכלל הכבד. למשל פראצטמול יש בעיה עם מינונים מסוימים. ולכן שאלתי לגהי האספירין עי נוא מכיל אצטיל כמו הפארצטמול....

31/12/2014 | 00:24 | מאת: מתמצא

שלום טליה, תסמונת גילברט היא תסמונת ששכיחותה מוערכת בכ- 5% ויש הטוענים אף 10% באוכלוסיה. פאראצטאמול (אקמול, דקסמול, פאראצטאמול,טיילנול ועוד) היא תרופה שהשימוש בה מאד נפוץ באוכלוסיה בכל שכבות הגיל. ברור מכך שרבים מהלוקים בתסמונת גילברט השתמשוו בתרופה פאראצטאמול אך אין תיעוד על נזקים משמעותיים כתוצאה מכך. למרות הנאמר, חושבים שבהרעלת אקמול, עקב שימוש בכמות מופרזת של אקמול, יש תת-קבוצה של אנשים עם תסמונת גילברט שתיאורטית בסיכון מוגבר להרעלת אקמול. אין כל קשר לאספירין