דימום רקטלי?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

25/12/2014 | 11:16 | מאת: א.א

אני אישה בת 46, לפני 3 שנים עברתי צינתור ובו אובחנתי עם תרשת כלי דם כליליים. הקרדיולוג המליץ על נטילת סימבקסון 20 מ"ג בגלל LDL גבוה ושכל הערכים האחרים בדם תקינים מאוד!!! הבעיה היא שבכל פעם שאני נוטלת את התרופה באופן המיידי אני מתחילה לדמם רקטלית. ואז אני מפסיקה את נטילת התרופה על דעת עצמי. נעשה ברור גסטרו ואין שום סיבה לדימום. האם זאת תופעת לוואי מוכרת של התרופה האם ישנה דרך אחרת להוריד את הכולסטרטול? (מבחינת תזונה אני מוקפדת מאוד) תודה ויום טוב

26/12/2014 | 02:49 | מאת: מתמצא

שלום אא, דמם מפי הטבעת איננה נחשבת לתופעת לוואי של תרופות כמו סימבסטטין. ניתן לנסות להחליף את הסימבסטטין בסטטין אחר כמו ליפיטור. (אטורבסטטין) או קרסטור ( סטטור או רוסובסטטין וגם אחרים.