כמה שאלות אודות מגנזיום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

01/10/2014 | 22:23 | מאת: אהובה

שלום למתמצא, שאלותי בקשר למגנזיום- 1. האם הבנתי נכון, ואי אפשר לראות בבדיקת דם את רמת המגנזיום, שהרי מה שחשוב זו הרמה בתאים ,ואין בדיקה לכך לפחות במסגרת שירותי הבריאות? 2. האם מומלץ (האם זה עוזר) ליטול תוסף מגנזיום כאשר סובלים מהתכווצויות ברגליים? אם כן, לכמה זמן, איזה מינון, והאם יש תוסף שהוכח כיעיל? מתי יש מניעה לקחת תוסף כזה? 3. ציטוט של רופא בכיר , מהחודשים האחרונים: מגנזיום- יש היום תכשיר חדש של מגנזיום .כיון שרוצים לשווק אותו מפרסמים שלרוב האנשים יש מחסור במגנזיום. ובכן לרוב האנשים יש מספיק מגנזיום ופרט לאנשים בתת תזונה או כאלה הסובלים מתסמונות נדירות של תת ספיגה אין כל צורך ליטול תוסף מזון המכיל מגנזיום .. מה דעתך ? 4. האם ואלו סיכונים או תופעות לוואי יש במצב של עודף במגנזיום? הכוונה אם נוטלים תוסף כאשר יש מספיק מגנזיום בגוף (והרי לא היה אפשר לבדוק את רמתו..) ? 5. שנה טובה וחתימה טובה !! תודה

02/10/2014 | 08:48 | מאת: אלינור שילק - אלטמן

אהובה שלום, מגנזיום הנו מינרל חשוב לגוף האדם והוא דרוש להתכווצות תקינה של השרירים, כולל שריר הלב ושרירי כלי הדם, ובכך תומך בבריאות הלב והשרירים ובתהליכים נוספים. מחסור במגנזיום מורגש בעייפות השריר (בא לידי ביטוי בהתכווצות שרירים) וזאת מכיוון שמחסור במגנזיום גורם לירידה בהעברת החמצן לשריר ולירידה בייצור ה- ATP (מטבע האנרגיה של הגוף) צריכת המגנזיום היומית המומלצת נעה בין 300 ל-400 מ"ג מגנזיום ביום. עודף מגנזיום יכול להתבטא ביציאות מרובות. נטילת מגנזיום על בסיס קבוע בהחלט יכולה להפחית ואף להפסיק את תופעת התכווצויות השרירים. בברכה, אלינור שילק מחלקת הדרכה- אלטמן.

02/10/2014 | 10:41 | מאת: מגל

להימנע מנטילת מינרלים. סידן, מגנזיום.. בעת נטילת ציפרודקס. למה?

02/10/2014 | 10:49 | מאת: אהובה

אלינור, ברור לי והבנתי שמגנזיום חשוב לגוף וכו', אך איך תשכנעי אותי שאין אפשרות לקבל אותו במזון, ואיך תשכנעי אותי שדברי הרופא הבכיר חסרי טעם או לא נכונים בעינייך? חשוב לי לקבל את תגובתו של המתמצא . אלינור,למיטב ידיעתי לא מעט בני אדם חיים שנים ארוכות (לא רע בכלל) בלי התכווצויות שרירים ובלי נטילת תוסף מגנזיום. אז אם רופא ממליץ על נטילת התוסף באופן זמני בנסיון להקל במצב של התכווצויות, אני יכולה להבין, אך המלצה גורפת לנטילת תוסף לכל אחד ?!

02/10/2014 | 14:12 | מאת: ליאורה

בנוגע למגנזיום אני חושבת שאפשר ליטול בשביל התכווצויות... בכל מקרה תמיד כדאי להתייעץ, יכולה גם לנסות באתר הזה http://www.ask-supherb.co.il/?tab=1776

02/10/2014 | 21:46 | מאת: אהובה

תודה. טוב, אני מבינה שחברה נוספת נכנסה כאן לפורום :) בכל מקרה, אני חושבת שגם אם מגנזיום אמור לעזור למי שסובל מהתכווצויות ברגליים, עדיין השאלה החשובה היא האם זה הולך עם כל דבר אחר, או שיש תרופות או תוספים אחרים שאין לקחתם במקביל למגנזיום. אי לכך, חשוב לי מאוד לשמוע את דעתו והמידע שבידי המתמצא .