פלוקונאזול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/02/2004 | 09:40 | מאת: ניר

שלום רציתי לדעת האם פלוקונאזול(טריקן) ניתן במרשם גם עבור פטרת הציפורניים ולאר רק עבור מחלות פטרתיות אחרות. מאחר והבנתי שטריקן יש לו השפעה פחותה על הכבד (סיכוי קטן יותר לעליה באנזימי הכבד) בהשוואה לתרופות ספוראנוקס וטרבינאפין ועם זאת מידת היעילות שלו ב"חיסול הפטרת" לא פחותה מאשר התרופות הללו . האם כל זה נכון? לתשובתך אודה

22/02/2004 | 00:23 | מאת: ניר-המשך

שלום בהמשך לדבריי, את ממליצה על פלוקונאזול אל מול טרבינאפין וספוראנוקס לאור כל תופעות הלוועי העלולות להתפתח. מה משך זמן הטיפול בפלוקונאזול ומה המינון ,טיפול לפטרת ציפרוניים כמובן.

23/02/2004 | 21:47 | מאת:

שלום ניר לטיפול בפטרת ציפורניים בכל מקרה לא משתמשים בספורנוקס ובלמיסיל. הם מיועדים לזיהומים יותר חזקים. אכן פגיעתם בכבד גבוהה מזו של טריקאן. לפטרת ציפורניים יש להשתמש בטריקאן לעיתים לתקופות של מספר חודשים, על מנת שהפטרת תעלם. התרופה יעילה מאד לטיפול. לימור איזנבוד