ritalin

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/02/2004 | 17:06 | מאת: גלי

מה תופעות הלואי של התרופה האם יש סכנת תלות? האם יש תרופה תחליפית יותר טובה?

18/02/2004 | 22:44 | מאת: מתנדב במד"א

תופעות לוואי שכיחות ביותר של ריטלין הן עצבנות והפרעות שינה, אבל הן חולפות עם הזמן או עם הורדת המינון. קיימת סכנת תלות. אני לא יודע על תרופה חלופית.

18/02/2004 | 23:55 | מאת: אלכס

ריטלין איננו ממכר. מדובר בתרופה מאד וותיקה ויעילה. ייתכנו שימושים בתרופה למטרה שאיננה רפואית ולכן קיים פיקוח חמור על התכשיר. יתכנו תופעות של דיכוי תיאבון, עוררות יתר, טיקים ועוד.

23/02/2004 | 21:11 | מאת:

שלום גלי תופעות הלוואי העיקריות הן: עצבנות, חוסר מנוחה, הפרעות בשינה, חוסר תיאבון, איבוד משקל, בחילות, יובש בגרון, סחרחורת, דופק מהיר, כאב ראש, פריחות. לאחר שימוש ארוך טווח (למרות שברוב המיקרים השימוש הוא ארוך טווח), ייתכנו עמידות לתרופה ולהשפעתה, ולתלות בתרופה. בזמן השימוש בתרופה יש לבדוק השפעתה על המטופל ולהמנע מנהיגה או הפעלת מכונות מסוכנות במידה והתרופה גורמת לעייפות או סחרחורת. לימור איזנבוד