XENICAL

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/02/2004 | 18:11 | מאת: לימור

האם התרופה הזאת ידועה לכם? אם כן אשמח לדעת האם היא מסוכנת לשימוש תודה

18/02/2004 | 00:51 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לימור ערב טוב ! קסינקל orlistat= תרופה מהפכנית המובילה את המאמץ למניעת השמנת יתר במבוגרים . לא מזמן הוכרזה באמריקה כמו באמריקה ההשמנה כמגיפת המאה.... התרופה פועלת באופו מקומי במעי ובקיבה ( ע"י עיכוב אנזים הליפאזה=מפרק השומן ) וע"י כך מונע את פירוק השומן לצורתו הנספגת , שומן שאינו נספג מופרש החוצה בצואה.על ידי כך הוא מקטין את כניסת הקלוריות לגוף. הוא מותווה למבוגרים שמנים ( מעל במר 30 ) ועכשיו בארה"ב אושר גם בילדים שמנים דיאבטים. הטיפול בהשמנת יתר חשוב מאוד למניעת מיגוון של מחלות כמו סכרת סוג 2 יתר לחץ דם מחלות לב ארטריוסקלרוזה ואפילו סוגים מסוימים של סרטן. מינון 120 מ"ג שלוש פעמים ביום עם כל ארוחה. (ורק עם אוכל אחרת הוא מיותר ). תופעות הלואי מינוריות ומופיעות כאשר צריכת השומנים חרגה מהמומלץ ומתבטאת בפעילות מעים ויציאה שומנית. רצוי לקחת איתו ויטמינים מסיסי שומן ולחולי עם נוגדי קרישה לעקוב אחרי מדדי קרישה INR . התרופה דורשת מרשם רופא. לינקים חשובים אתר התרופה http://www.xenical.com/ מגיפת ההשמנה :- http://www.who.int/nut/obs.htm http://www.cdc.gov/nccdphp/dnpa/obesity/ קו צמוד לתמיכת דיאטנים של החברה בארץ 1-800-270-251 בברכה מג"ר בבאי דני רוקח נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד אינו מהוה המלצה לטיפול או המנעות ממנו . יש להעוץ ברופא.

22/02/2004 | 00:09 | מאת: לימור איזנבוד

שלום לימור התרופה פועלת על ידי הפרעה בספיגת השומנים מהמזון. היא גורמת לירידה של כ-30% מהשומן הנספג. הכדור נלקח עם האוכל. חשוב לזכור כי לקיחת הכדור נעשית בפיקוח רפואי, ומצריכה שמירת דיאטה.... לקיחת התרופה מפריע גם לספיגת הויטמינם מסיסי השומן ולכן יש לקחתם כתוספי מזון. לימור איזנבוד