משאף...לקחת או לא?!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/04/2003 | 21:12 | מאת: דורון

לפני מספר ימים, נשלחתי על ידי הצבא לעבור מספר בדיקות רפואיות. בבדיקת תפקודי ריאות גילו שיש לי אסטמה קלה עקב מחלת הברונכית אסיסטית. הבעיה היא שקצב נישמותיי טובות ואין לי בעיות נשימה. אף פעם לא ניזקקתי למשאף ולמרות זאת הבדיקה הראתה שאני זקוק לזה. אני אדם ספורטיבי שרץ הרבה ואף פעם לא ניזדקקתי למשאף על מנת לקחת אוויר. למרות כל זה, עלי לקחת את המשאף כפי שהרופא אמר לי או ניתן באפשרותי להמשיך ככה?! תודה רבה דורון, בן ה-17

06/04/2003 | 21:38 | מאת:

שלום דורון ותודה על פניתך משאף ניתן בד"כ כפתרון לבעיה שמתעוררת וזקוקה למענה מיידי. זאת אומרת, קוצר נשימה שקורה וזקוק לפתרון מיידי על מנת שהחולה יוכל לשאוף לראותיו אויר. אם אינך מרגיש סימפטומים שכאלה מדוע בכל זאת מתעקש הרופא על מתן של משאף? כדאי לדעתי לברר זאת איתו. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם