אלכוהול 70% לחיטוי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

13/02/2004 | 21:25 | מאת: גליה

שלום רב, רכשתי בבית מרקחת אלכוהול 70% לצורך חיטוי העור. המוצר שנמכר לי הוא אלכוהול 70% של "תמר שווק" . לאחר שאני ובני ביתי עשינו שימוש בתרופה מצאנו על התווית כיתוב קטן מאוד האומר שהמוצר אינו מתאים לחיטוי העור. אודה על תשובתך מדוע נמכר מוצר זה בבית מרקחת כמוצר לחיטוי העור ואם אינו מיועד לכך - למה כן מיועד ומה מרכיביו? האם יש סיכון והאם יכול להגרם נזק בריאותי עקב השימוש במוצר ? מספר האצווה שרשום: 830107400843/1 אודה על תשובתך, גליה

15/02/2004 | 14:26 | מאת: ש.

שימוש באלכוהול אינו אמור לגרום נזק כל שהוא ובודאי שלא לעור. לא ברור לי מדוע כתוב לא לשימוש לחיטוי העור. בחיטוי רפואי ( קופת חולים ) משתמשים היום בכהל אחר אך אין זאת אומרת שאלהוהול אינו מחטא.

21/02/2004 | 23:50 | מאת:

שלום גליה אלכוהול 70% משמש לחיטוי. הוא משמש גם לחיטוי עור. לא נגרם שום נזק בריאותי מחיטוי עור על ידי אלכוהול זה. לימור איזנבוד