מוקסיפן מינון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

13/02/2004 | 09:54 | מאת: לימור

הרופא שלנו נסע לחול ונתן לנו ל10 ימים מוקסיפן 250 לתינוק בן שנה ו-10 חודשים במינון של 5 CC פעמיים ביום עד כמה שזכור לי. האם זה לא הרבה מידי? האם אני טועה ונראה לי שכך שצריך רק פעמיים ביום 5 CC ? המשקל שלו 11 ק"ג. תודה

21/02/2004 | 23:38 | מאת:

שלום לימור מינוני המוקסיפן הם רחבי טווח. המינו שציינת הוא מקובל לזיהומי ילדים שכיחים (אזניים, גרון, דרכי נשימה). בד"כ נהוג לחלק את המנה היומית לשלוש פעמים (במקרה שלכם סה"כ ליום 750 מ"ג). נכון שקיימת גם אפשרות של מתן פעמיים ביום אלא שאז יש צורך להגדיל את המינון בכל מתן. רצוי לחלק לשלוש פעמים. לימור איזנבוד