רטלין שלא יגרום ל.....

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

13/02/2004 | 00:30 | מאת: angal15ssss

רצתי לברר סוגי רטלין..... הכדור החדש אייך נקרא ואייך ההשפעה שלו?אייך לדעת איזה סוג רטלין מתאים? ואם יש רטלין שלא יגרום לתחושות של:בחילות, הקאות, ועיפות יתר...?תודה!!!!

15/02/2004 | 01:44 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לangal15ssss שבוע טוב ! שמה CONCERTA . ואפילו יש לה אתר מצ"ב לינק שלו ( תשומת ליבך שזהו אתר של חברה מסחרית) היא משווקת בארץ במינונים 18 36 מ"ג היא דורשת מרשם מיוחד שינתן לך בהשגחת הרופא ל 10 ימים .היא מיועדת להפרעות קשב ברדך כלל בילדים ADD ADHD אבל יש גם מבוגרים כאלה... http://www.concerta.net/Logc/logc/active/mccus/en_US/html/concerta/difference/index.jsp?host=www.concerta.net איני יודע בין כמה אתה אבל עליך לדעת שהריטלין היא תרופה ממכרת הגורמת לתלות!!! זו תופעת הלואי הכי מדאיגה שלה. עצבנות וחוסר שינה הן תופעות הלואי הנפוצות שלה.ויש עוד .. השפעות של בחילה והקאה תוכל להקטין ע"י לקיחה אחרי ארוחה או הקטנת המינון ועליה הדרגתית במנת התרופה. התרופה בעיקרון ממריצה אבל תתכן עיפות מוגברת בסיום השפעת התרופה ופה באמת יתכן ותכשירים המשתחררים לאורך זמן כמו הקונצרתה שלעייל וגם תכשיר SR אחר יכול לתת פתרון אפשרי. בכל מקרה אתה חייב ליווי צמוד של רופא לפעולת הטיטרציה הזו של כיוונון המנה בחירת התרופה ומרשם מיוחד. במצ"ב לינק הקשור להפרעות קשב מאתר זה :- http://www.doctors.co.il/news/1372/ בברכה מג"ר בבאי דני רוקח ושוב תודה לכולכם. נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד אין בו משום המלצה לטיפול או המנעות ממנו. יש להיוועץ ברופא.

18/02/2004 | 11:29 | מאת: לברן

21/02/2004 | 23:21 | מאת:

שלום angal15ssss הריטלין החדש הוא בעצם אותו חומר פעיל שהוכנס לכדור מיוחד שנלקח פעם ביום. התרופה נקראת CONCERTA. המינון ההתחלתי הוא בד"כ 18 מ"ג ליום ניתן לעלות במינון. הכדור ניתן תחת פיקוח רפואי . חשובה מאד התאמת המינון. התאמה זו נעשית על ידי רופא! לקיחת ה-CONCERTA נעשית בבוקר על מנת לאפשר פעילות לאורך כל היום. במידה ונגרמת עייפות יתר היא קורית בד"כ בלילה עם סיום השפעת הכדור. צורת המתן הזו מפחיתה גם את תופעת הבחילות וההקאות. לימור איזנבוד