topamax

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/02/2004 | 13:36 | מאת: אלכס

שלום רב, במרפאת החוץ של ביח מאיר נרשמה לי תרופה בשם topamax עבור כאבי ראש, נאמר לי שם שעד עתה התרופה ניתנה רק להתויה של אפילפסיה אך בעדכון האחרון היא נרשמה, בתנאים מסויימים גם למיגרנה. בבית המרקחת של קופת החולים טוענים שזה לא נכון, היא עדיין נרשמת רק באפילפסיה. מכיון שלא מצאתי בשום מקום ברשת את העדכונים האחרונים של סל התרופות, גם לא באתר משרד הבריאות, אודה לך באם תבדק את הדבר למעני. בתודה מראש ובברכה, אלכס

11/02/2004 | 00:34 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לאלכס שלום ! לאחר ברור שערכתי עם רופא נורולוג הרושם את הטופמקס להתוויה זו. היא רשומה בארץ ( בפנקס התרופות הממלכתי ) להתויה של מניעת מיגרנה וכמובן אפילפסיה. וזה אומר שכל! רופא עם רשיון ישראלי יכול לרשום אותה. בארה"ב היא למעלה משנה להתויה זו. היא אינה כלולה בהתויה זו בסל הבריאות . כך שקופת החולים שלך "יכולה" להתחמק ממתן שלה . כמובן ששם המשחק הוא מחיר התרופה .איני יודע מה נרשם לך כרגע למיגרנה אבל לפעמים יוצא שבאי מניעת מיגרנה ובמתן טיפול בהתקף של תרופות ממשפחת הטריפטנים ( אימטרקס ריזלט זומיג ושות') שהן יקרות ....לא בטוח ששכרה של הקופה לא יוצא בהפסדה. נסה לשכנע....החוק היבש הוא במקרה זה לרעתך. אגב יצא לי להוכח ביעילותה במניעה ויש מאמרים רבים התומכים בנושא. לגבי סל הבריאות הוא היה קיים פעם באינטרנט ונעלם ( באתר משרד הבריאות -רוקחות - מאגר תרופות ) כיום יש שם רישום רק של פנקס התרופות הממלכתי המאושרות לשיווק בארץ. אנסה לברר ואם תהיה תשובה חיובית אחזור איתה. בהצלחה.... בברכה מג"ר בבאי דני רוקח הנ"ל אינפורמציה בלבד אין בה משום המלצה לטיפול או להמניע ממנו . יש להוועץ ברופא.

11/02/2004 | 08:00 | מאת: אלכס

תודה לך אלכס