ריטלין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/02/2004 | 21:21 | מאת: יסמין

שלום רב אני בת 35 וסובלת מעייפות כרונית מזה שנים רבות ההולכת ומחריפה. הרופא מעוניין להתחיל טיפול בריטלין. בנוסף יש לי טכיקרדיות ופעימות מוקדמות (עברתי הולטר לפני מספר שנים). אשמח לשמוע מה דעתך לגבי הטיפול הנ"ל והאם יש סכנה לקחת ריטלין לאור מה שציינתי. מודה מאוד יסמין

08/02/2004 | 23:38 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד ליסמין שלום רב ! השאלה שלך קשה והיא איננה ממש שאלה מובהקת לרוקח . קשה מסוכן ובלתי אחראי לעשות דיאגנוזות רפואיות דרך המדיום האינטרנטי . את זקוקה לרופא ובעיקר את זקוקה לדיאגנוזה ברורה ( שהיא לרוב גם מחצית הדרך לפתרון ). הייתי מייעץ לך לפנות ל"מרפאת cfs " בבי"ח איכלוב ת"א ע"מ להגיע לברור יסודי שמצריך אולי ברור נוירולוגי+ פסיכולוגי + קרדיולוגי . בהחלט סממנים קרדיולוגים כמו שתארת עלולים לתת סמפטומים של עייפות ( האם את בהשגחה קרדיולוגית קבועה ? ). בינתיים מצ"ב קישוריות הקשורות באופן רופף לנושא. תסמונת העייפות הכרונית מתוך עיתון ידיעות "סיינטיפיק " מה אנחנו יודעים על התסמונת ( בערך כלום ) :- http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2467863,00.html קישורית לתזונה "מונעת" מומלצת ( שגם היא טובה תמיד ) http://www.solgar.co.il/newsolgar25/tips.html לגבי שאלתך בנושא ריטלין ( מתוך עלון התרופה לרופא ) Ritalin should not be used for the prevention or treatment of normal fatigue states. אבל כיון שעושה רושם שההתסמונת הזו ממש ובאמת ב"חיתוליה" יתכן ולמרות האמור לעייל זו אפשרות ? בהצלחה ... ? בברכה מג"ר בבאי דני רוקח נ.ב. האמור לעייל אינפורמציה בלבד אין בו המלצה לטיפול או המנעות ממנו . יש להוועץ ברופא.

09/02/2004 | 00:59 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד ליסמין שלום ! אני "משפץ" את תשובתי הקודמת בשני קישורים הרבה יותר אייכותיים מידיעות "סיינטיפיק" ובהם ... א- זהי את עצמך לגבי התסמונת התשישות הכרונית ( כאבי ראש,בלוטות לימפה,עייפות חולשה , כאבי שרירים ומפרקים ,חוסר יכולת להתרכז ) ועוד על התסמונת ( משנת1988) .....בקישורית:- http://www.niaid.nih.gov/factsheets/cfs.htm ב- שלילת מחלת דומות ( אנמיה היפותרואידיזם לופוס מחלת ליים מיאסטנה גרביס או בעיה לבבית ) ב- עקרונות הטיפול ( תומך בעיקרו ) בקישורית הבאה :- http://www.cfids.org/about-cfids/treatment-overview.asp בברכה מג"ר בבאי דני רוקח

16/02/2004 | 22:18 | מאת:

שלום יסמין. אני מצטרפת לחלקה הראשון של תשובתו של דני. התשובה אצל הרופא המטפל, המכיר אותך ואת הופעת הבעיה אצלך. לימור איזנבוד