קורטיזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/02/2004 | 15:18 | מאת: -----

למנהלי ולחברי הפורום שלום, הייתי מעוניין לקבל קווים כללים לטיפול באקנה בשימוש קורטיזון. האם זה באמצעות כדורים\משחה\ זריקות? מה תופעות לואי נפוצות, סיכונים, ואומדן משך הטיפול? אני מתאמן בחדר כושר וסובל זה שנים מספר מאקנה. בכוונתי לקחת "חומרים" שונים בינהם אנדרוגנים וידועות לי על תופעות הלואי בינהם עור שמנוני ואקנה ( שזוהי תופעת לואי מאד נפוצה מאותם חומרים) לכן אני מחפש משהו שאחת ולתמיד יעזור לי להיפתר מבעיית האקנה. ניסיתי תרופות רבות בעבר. האם יש אינטרקציה בין הקורטיזון לאנבוליים והם מפריעים זה לזה? ולבסוף, מה אחוזי ההצלחה בטיפול עם קורטיזון? בתודה

10/02/2004 | 01:39 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לפני שאתה לוקח "חומרים" גש לקריקטורה התייחס אליו בשיא הרצינות ..וגש לרופא זה מה שמשרד הבריאות חושב שתהיה "אחרי" http://www.health.gov.il/units/eduction/catalog/steroidim.htm----- כתב/ה: בהצלחה מג"ר בבאי דני רוקח

12/02/2004 | 22:48 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד קבל תיקון לקריקטורה שהיא מעיקר התשובה....... http://www.health.gov.il/units/eduction/catalog/steroidim.htm התנצלותי דני

16/02/2004 | 22:12 | מאת:

שלום לך קורטיזון ואחיו עלולים בעצמם לגרום לאקנה. לטיפול באקנה ניתן להשתמש הן במשחות חיצוניות והן בכדורים הנלקחים דרך הפהץ כדאי להתייעץ עם רופא עור, שיראה את מצב האקנה ומידת התפשטותה ויחליט על הטיפול. לימור איזנבוד

16/02/2004 | 22:47 | מאת: מג"ר בבאי דני רוקח

בס"ד מחזק ומצטרף לדברי לימור ומפנה אותך ל"אתר האקנה הישראלי" ושם בין היתר נאמר מפורשות "...בין הגורמים המחמירים את האקנה תרופות מסוג סטרואידים (קורטיזון)....הורמונים לבניית שרירי גוף "..... שם תוכל לקרוא גם על טיפולים אפשריים... http://www.acne.co.il/article/6/ בברכה מג"ר בבאי דני נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד אין בו המלצה לטיםול או המנעות ממנו. יש להועץ ברופא

17/02/2004 | 14:29 | מאת: ---------

אני באמת מודה לשניכם על הנסיון לעזור. העניין שאני הסתובבתי כבר יותר מדי בין רופאי עור תוך לקיחה של תכשירים ותרופות שונות. ( בינהם אנטיביוטיקה בתחילת הדרך, ואיפלו תקופה לא מבוטלת עם רואקוטן) ידוע לי שברוב המקרים של אקנה הזמן הוא התרופה הטובה ביותר, אך אני כבר בסוף גיל ההתבגרות. יתר על כן האימונים בחדר הכושר הם התחביב העיקרי שלי, וכל הנושא של האקנה מתנגש לי ישירות עם התחביב הכי גדול שלי ועם הרצון לקחת אנבוליים. קראתי רבות אודות הסטרואידים ולמען האמת ובלי לפגוע לא חידשתם לי דבר. הוצאתי כבר כסף רב על רופאי עור ותרופות, ובכנות לרופא\ת עור האחרון\נה שלי ( שהיה נחשב רופא עור מעולה) הפסקתי ללכת עקב בעיות בתקציב ומה גם שהטיפולים פשוט לא היו לעזר רב. האקנה כמו שתמיד היה סבל מעליות וירידות בהתאם לפקטורים רבים ולאו דווקא בהקשר לטיפול כזה או אחר. הרפואה הקונבנציונלית מצאה עצמה חסרת אונים אל מול האקנה שלי וחבל. ולאיזה "רופא אליל" שיקח ממני אלפי שקלים אין לי שום כוונה ללכת. ללא היכרות מוקדמת עם פעילות הקורטיזון ( מלבד העובדה שמעצם היותו סטרואיד הוא עצמו יכול לגרום להחמרת האקנה- כשלעצמו דבר שמרתיע אותי האמת) שיערתי שמדובר בטיפול חזק בסגנון של "זבנג וגמרנו". ( אני יודע שיש לעבוד עם המינונים בצורת פירמידה ואי אפשר פשוט להפסיק). חשבתי שמדובר על טיפול עוצמתי שאולי סוף סוף יעזר לי להיפתר מהבעייה. לכן ביקשתי ללקט פרטי מידע אודות הקורטיזון ואם יש משהו רלוונטי אני עדיין אשמח לשמוע פרטים. כמו כן אם קיימים טיפולים חדשים מעבר לרואקוטן, דברים שנחשבים "חזקים" אני אשמח לשמוע. בתודה