צנטרום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

04/04/2003 | 02:04 | מאת: אלכס

שלום, רציתי לשאול לגבי המולטי-ויטמין צנטרום, ראיתי שהכדור מבחוץ עשוי צבע כתום. ואני מאוד מקפיד שלא להכניס לגוף צבעי מאכל. האם יש בצנטרום צבע מאכל ואם כן מהו, מה מספרו והאם הוא מסוכן?

05/04/2003 | 18:53 | מאת:

שלום אלכס ותודה על פניתך בצנטרום קיים צבע המאכל סנסט-ילו, המקנה לו את הצבע הכתום. צבע זה הותר לשימוש גם בתעשית המזון אבל כמותו מוגבלת. מנהל הבריאות והמזון הקנדי דן גם הוא בצבע זה והגביל גם הוא את הכמות המקסימלית המותרת מצבע זה. מכיון שהתכשיר הוא קנדי, יש להניח כי עבר את כל האישורים ולפיכך כמות הצבע בתכשיר אינה מסוכנת. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם