קלקסן -תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/01/2004 | 22:05 | מאת: רונית

אני בהריון מקבלת קלקסן 80 מ"ל למשך כל התקופה. מהן ההשלכות הבריאותיות לעתיד, האם ההשפעות חולפות בתום נטילת הזריקות? תודה

22/01/2004 | 13:47 | מאת: Gleb Sakharov

שלום רונית ! בסה"כ קלקסן זוהי תרופה "ידידותית" או well-tolerated מכל הזויות : מצד אחד - היא לא עוברת את מחסום השיליה ולכן אין חשש שהתרופה תגרום לדימום או כל נזק אחר לעובר , מצד שני - לקלקסן שכיחות הרבה הרבה קטנה יותר לתופעות כמו אוסטאופרוזיס ( בריחת סידן מעצמות--נטיה לשברים בעצמות ),ירידה במספר טסיות על רקע טיפול בקלקסן , לעומת התרופה הותיקה יותר ששמה הפרין . המחקרים "הטריים" שבין היתר נעשו ברמב"ם הראו כי ילדי "קלקסן" נולדים במשקל טוב, במועד נכון ומתפתחים לא פחות טוב מכלל האוכלוסיה. כמובן חשוב לזכור כי בתקופת הטיפול את יותר נוטה לדימום - יש להזהר מחבלות . בהצלחה סחרוב גלב-אח אחראי מרפאת קרישה

24/01/2004 | 17:00 | מאת:

שלום רונית גלב ענה תשובה ממצה. לימור איזנבוד