פרפרנן- מהו התחליף?!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/01/2004 | 20:51 | מאת: מיכל מרגליות

אודה לכם מאוד אם תוכלו ליידע אותי בקשר לתרופות מתקדמות בטיפול בסכיזופרניה(פראנואידית), כאשר החולה מקבל היום:פרפרנן במינון המכסימלי וסובל מתופעות לוואי של נפילות. החולה קשיש . שמעתי שקיימות תרופות מצויינות שלא נמצאות בסל הבריאות ויכולות להשפיע היטב עם מעט תופעות לוואי. האם באמת קיים קשר הדוק בין הנפילות המרובות לבין הפרפרנן?! תודה מראש, מיכל.

24/01/2004 | 16:58 | מאת:

שלום מיכל מרגליות יתכן והנפילות מקורן בפרפנאן עצמו, או שנגרמות מאינטראקציה של הפרפנאן עם תרופות אחרות שנלקחות. בכל מקרה, נפילות בקשישים הן דבר מסוכן מאד, וכדאי להוועץ ברופא המכיר את החולה ואת שאר התרופות שהוא צורך. לימור איזנבוד